Animaties / media

We proberen al een tijdje de perfecte animatie te maken. Blijkt deze niet te bestaan. Afijn, dan hakken we alle mogelijkheden in mootjes. Worden het er alleen méér.

Hoge resolutie filmpjes kosten veel plaats en laadtijd. Om de grootte nog binnen de perken te houden zijn de animaties kort. Ze zijn full-screen best mooi.

Deze animatie geeft een indruk waar het over gaat: een toegankelijk buizennetwerk zodat veranderingen in de bekabeling kunnen worden gemaakt zonder opnieuw te hakken en breken.

Bereikbaarheid infra via mantelbuizen en trekputten

Dit principe bestaat in een oneindig aantal smaakjes. We hebben een paar voorbeelden gemaakt. Afhankelijk van beschikbare ruimte, budget, toepassing en ambitieniveau kan gekozen worden. Voor de meesten wat wils:

Aan de slag?

Planmatige strategie: Als openbare ruimte (opnieuw) wordt aangelegd kun je met geringe extra kosten mantelbuizen en trekputten aanleggen. Deze hardware kost reatief weinig. Het levert voor een heel gebied meteen voordelen op: zonder graven van punt A naar B.

September ’19: Planmatige strategie. Heel de straat open? Meteen goed regelen.

Incidentele strategie: Waar ook maar gegraven wordt, maakt niet uit hoeveel, op die plek leg je in ieder geval mantelbuizen terug, met wat trekputjes. Super lage extra kosten. Na verloop van tijd ontstaat ook een compleet netwerk waar je van A naar B komt zonder te graven.

September ’19. Incidentele strategie: Leg aan waar dat je toevallig graaft.

Mantelbuizen in ieder cunet. Als er ergens een cunet wordt gegraven, zou het mooi zijn alvast wat mantelbuizen terug te leggen, met wat trekputjes. Dan hoef je daar niet zo snel meer te graven. Scheelt graafschades. PFAS, stikstof, overlast, you name it, allemaal opgelost.

Februari ’19: Integratie van oude kabels/leidingen in cunet met nieuwe infra